Help Astou aan een gezonde toekomst

Foto van Astou Lose

Astou Lowe, een 13 jarige met een bijzondere lymfziekte.

De maart-editie van de Antwerpen-Banjul Challenge werd ‘s avonds op 7 maart 2011 formeel afgesloten met een grootse televisie uitzending door de GRTS studio’s (Gambia Radio & Television Services). Onder de vele dorpsvertegenwoordigers uit heel Gambia was ook een moeder met haar 13 jarige dochter Astou Lowe uit Sanchaba Sulayman Jobe.

De vice-voorzitter van de Jammeh Foundation for Peace greep de gelegenheid aan om tijdens de afsluitende toespraak de aandacht te vestigen op een wel heel schrijnende vraag om medische hulp. Medische hulp die in Gambia niet beschikbaar is.

Astou lijdt al van haar geboorte aan een bijzondere lymfeziekte in haar linkerbeen waardoor er vele zwellingen en misvormingen zijn ontstaan. Ze kan zich nu nog voortbewegen op krukken maar er is geen kans op genezing met de beschikbare middelen die men in Gambia heeft. Een operatie in het buitenland is de enige kans die Astou heeft op herstel. De kosten van deze noodzakelijke ingreep, reis en verblijf bedragen 18.000 euro.

Omdat de Antwerpen-Banjul organisatie (volks)gezondheid en medische zorg als haar belangrijkste doelstelling heeft,  heeft men een dringend beroep gedaan op die organisatie om naar wegen en middelen te zoeken zodat Astou de medische hulp krijgt  die ze nodig heeft. Wachten op de opbrengst van de oktober editie van de Challenge is geen optie; de tijd dringt.

De organisatie heeft als policy “geen particulieren projecten” of individuele noden maar omdat dit zo’n uitzonderlijk geval is wordt het bij uitzondering opgepakt.  Wie helpt mee aan het herstel van dit meisje ?

Meer informatie kunt u krijgen bij de Antwerpen-Banjul organisatie info@antwerpenbanjul.com

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>