Mission Accomplished

Desert Beagle bij Riders for Health in Kanifing, Gambia

Na een rit van 7300km is de Desert Beagle geland

Zaterdag 29 oktober 2011 om 10:00 was door de organisatie van Antwerpen-Banjul geprikt als het tijdstip van formele overdracht van onze Desert Beagle en de 8 motoren van LBS Dakar aan Riders for Health. Een ongelukkig gekozen datum omdat sinds vele jaren iedere laatste zaterdag van de maand Cleaning Day in Gambia is. Op deze dag wordt iedereen geacht zijn woon-, werk- en leef-omgeving schoon te maken en is iedere vorm van gemotoriseerd vervoer tot 13:00 verboden met uitzondering van vuilnisvervoer en transport van water en voedsel .

Riders Gambia had zelf zondag 30 oktober gekozen om de deelnemers en donateurs met groots feest en televisie binnen te halen. Helaas was dit onbespreekbaar met de eerder genoemde organisatie – het moest en zou op zaterdag zijn.  En zo verschenen de diverse teams alsnog op zaterdagmiddag aan de poort van Riders for Health.

De Desert Beagle en off-road motoren voor Riders

uitbreiding van de Riders vloot: een Desert Beagle en 8 motoren

Dat de geplande feestelijkheden nu geen doorgang konden vinden en men dus moest improviseren om de donateurs toch op gepaste wijze te ontvangen bleek verder geen probleem. De slagboom zwaaide open en voertuigen en belangstellende deelnemers waaierden het bijna lege garageterrein op. Wie de garage graag in actie had willen zien kwam domweg op de verkeerde dag.

Op het moment dat we het terrein opreden klonk er een spontaan applaus van het aanwezige personeel. De Desert Beagle en motoren voor Riders for Health werden opgelijnd en zodra we uit de auto of van de motor gestapt waren kwam iedereen ons feliciteren. Bijna direct daarna werd aan iedereen flesjes water, fris en koeken uitgedeeld.

Alle aanwezigen verzamelden zich onder de grote overkapping van de garage om te ontsnappen aan de felle zon die deze dag ongehinderd vanuit een strak blauwe hemel de temperatuur fors opjoeg.

Therese Drammeh tussen de gedoneerde voertuigen

Therese Drammeh in gesprek met Maarten Lunenburg

Therese Drammeh, de program director van Riders Gambia, voegde zich bij het gezelschap en omhelsde ons als oude vrienden; en zo voelde het voor ons ook. De Desert Beagle was thuis en zo waren wij ook weer even thuis in Gambia.

Wel of niet gepland – voor Therese geen probleem om een korte, informele toespraak te houden waarin ze iedereen bedankte voor zijn of haar inspanning. In haar toespraak besteedde ze uitdrukkelijk aandacht aan de Desert Beagle die voorzag in een al jarenlange nood: een recovery vehicle annex mobiele workshop. Essentieel in het Asset Management Programma van Riders om op locatie voertuigen te kunnen servicen. Bovendien uitgerust met accessoires die in Gambia niet verkrijgbaar zijn maar waar wel dringend behoefte aan is.

Therese Drammeh tijdens haar woord van dank

Therese Drammeh uit haar dank en bewondering voor de challengers

Ook de motoren waren meer dan welkom. Gambia is geen groot land maar wel een lang land met nog tal van moeilijk bereikbare dorpjes en nederzettingen waar ook medische hulp gebracht moet kunnen worden. Off-road motoren zijn gezien hun flexibele inzet en lage kilometerkosten bij uitstek geschikt voor die taak.

Onze missie, een volledig voor Afrika (Gambia specifiek) toegerust voertuig brengen dat bovendien direct ingezet kan worden voor een taak die een essentiële schakel vormt in het programma van Riders, is succesvol afgerond. Het is een beetje jammer dat er Challengers waren die maar niet begrepen dat het niet om een nog ‘bruikbare’ occasion of bak onderdelen ging maar een specifiek geprepareerd voertuig waar we dus met zorg mee omgingen.

Reparaties onderweg onder de vleugels van de Desert Beagle

Nouakchott - reparaties onder de vleugels van de Desert Beagle

We hebben voor Therese en een aantal van haar stafleden een korte presentatie gegeven van de Desert Beagle; later in de week hebben we de Desert Beagle definitief overgedragen aan de Riders in Gambia en alle in-en-outs van de wagen gedemonstreerd. Hierover later meer.

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Auto, Missie, Riders4Health. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Mission Accomplished

  1. Ton Kloppenborg zegt:

    Klasse mensen! Ik zie uit naar de verslagen.

  2. Geweldig te zien dat alles is aangekomen op de plek waar het hoort.
    Ik hoop dat de Riders er veel kilometers mee kunnen maken.
    De overkapte garage doet mij weer terug denken aan 2008 toen onze ontvangst daar was.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>