Riders en TT-circuit Assen

De info- en verkoopstand van Riders op TT-circuit

De info- en verkoopstand van Riders op TT-circuit

Van oudsher bestaat er een hechte band tussen Riders for Health en de motorscene. Riders is haar initiatief begonnen met (cross)motoren omdat dit soort voertuigen bij uitstek geschikt zijn om de meest onbegaanbare gebieden te doorkruisen. Later zijn daar ook 4×4 voertuigen bij gekomen. Aanschaf, onderhoud, opleiding maar ook kleding, gereedschap en onderdelen spelen allemaal een belangrijke rol in het zogenaamde ‘zero-breakdown-systeem’ van Riders.

De landen en gebieden waar Riders actief is, zijn arm en ontberen de middelen om zelf een dergelijk systeem te kunnen opzetten of te onderhouden. Riders heeft ondertussen een aanzienlijk netwerk van partners en supporters maar kan haar werk alleen voortzetten als er voldoende financiële middelen worden geworven om de benodigde middelen aan te schaffen en te distribueren.

Het TT-circuit van Assen is zo’n partner van Riders. Riders verschaft op haar beurt weer een aantal diensten voor het circuit en haar bezoekers. De meest bekende is de helmgarderobe – ondertussen een begrip bij veel motorrijders. Zowel onder de hoofdtribune als bij de Stekkenwal bevindt zich zo’n garderobe. Bezoekers kunnen hier hun helm, pak of rugzak tegen een kleine vergoeding in vertrouwde bewaring geven.  De vrijwilligers van Riders weten hoe belangrijk de outfit van een motorrijder is en behandelen ieder item met de grootst mogelijke zorg. Zo wordt er bijvoorbeeld nooit meer dan één helm per keer in of uit de speciale stellingen geplaatst of gehaald.

Gijs in de info- en verkoopstand van Riders

De vrijwilligers van Riders zijn duidelijk herkenbaar aan hun shirt

Informatie over Riders of verkoop van speciale aandenkens zoals schaalmodellen of kleding is eveneens een activiteit van Riders op het TT-circuit. Regelmatig heeft men artikelen te koop die nergens anders verkrijgbaar zijn. De opbrengst van deze verkopen gaat allemaal naar de ultieme doelstelling: betrouwbare logistiek voor de gezondheidszorg aan de allerarmsten in de meest onherbergzame gebieden. De Riders in Nederland richten zich exclusief op Gambia.

Afgelopen weekeinde, tijdens het Truckstar Festival waren we aanwezig op de binnenring. Komend weekeinde, 6 en 7 augustus 2011, zijn we er weer bij de Gamma racing day. Zaterdag alleen op de binnenring bij onze info en verkoopstand, zondag zowel op de binnenring als onder de hoofdtribune waar dan ook de garderobe open is.

Ga naar Gamma Racing Day en download je gratis ticket voor zondag 7 augustus!  Zaterdag 6 augustus is betaalde toegang, maar dan kun je voor slechts 5 euro ook de paddocks in; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Het programma vindt je hier.

Obbe Heukers met een unieke poster

Obbe Heukers met een unieke poster

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Partners, Riders4Health en getagd, . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>