het Team

team Dream Reality

Team Dream Reality met de 'Desert Beagle' als hoofdpersoon

Het Team Dream Reality bestaat uit Karin Brouwer-Gortzak, Gijs Brouwer en – als belangrijkste partner – onze Desert Beagle, een rol die vervuld wordt door een Daihatsu Rocky 2.8 SE Turbo Diesel uit november 2002. Meer over de Desert Beagle onder zijn eigen pagina’s.

De naam Dream Reality hoort al bijna 20 jaar bij ons – het is de naam waaronder we indertijd ons leven grondig over de kop gooiden en besloten niet langer te wachten en dromen uit te stellen totdat we gepensioneerd zouden zijn, of er tijd voor hadden, maar ze gewoon te realiseren. En onder diezelfde naam zijn we toen een Beagle kennel gestart. Dat Beagle komt nu logischerwijs ook weer terug. Het was niet voor niets dat Charles Darwin zijn reis ondernam op het ontdekkingsschip “de Beagle”, de Marslander de naam Beagle kreeg en het is evenmin vreemd dat in SciFi series als Star Trek de Beagle weer terugkomt.

De Beagle is een lopende jachthond die zelfstandig – in groepsverband (meute) – sporen opzoekt en volgt ongeacht hoe lang die zijn en welke hindernissen op zijn pad komen. Zijn zelfstandigheid, neus, sociale karakter en onvermoeibaar doorzettingsvermogen hebben hem ondertussen ook bij diverse buitenlandse douane’s een gewaardeerd collega gemaakt. En precies om al die kwaliteiten hebben wij onze sporentrekker “Desert Beagle” genoemd.

Karin Brouwer-Gortzak

Alweer tijden geleden afgestudeerd als Wijsgerig-Historisch pedagoog. Van toen tot nu heel veel diverse banen en baantjes gehad. Het meest belangrijke: fokster geweest van Dream Reality Beagles. Momenteel weer studerend voor bachelor Algemene Cultuurwetenschappen. En naast de zorg voor de honden, rondleider in het Museum voor ‘Valse Kunst’ in Vledder.

Karin heeft een bijzondere neus voor richtingen en orientatie; daarnaast is haar gevoel voor avontuur bijzonder aanstekelijk en in combinatie met haar open karakter heeft zij al meer dan eens een geladen situatie geneutraliseerd.

Gijs W. Brouwer

Informaticus en eveneens weer (druk) aan de studie voor bachelor Informatica – eigenlijk dezelfde opleiding die hij heeft, maar wel bijna 30 jaar geleden.

Gijs, afstammeling van een familie van vrachtwagenchauffeurs, vindt autorijden een van de meest ontspannende bezigheden maar sleutelen moet zich beperken tot het omdraaien van het contactslot. Creatief en onconventioneel maar soms een kort lontje als het gaat om onbegrip over andere culturen. Zijn moto: “alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee”.
Gijs is tevens vrijwilliger bij de stichting Riders for Health Benelux.

Saikou Chan

Our man in the Gambia. Saikou is al vele jaren een vriend van ons die we eigenlijk met iedere trip die we in Gambia maken mee nemen.

Saikou is rustig, doordacht en bijzonder intelligent. Heeft vaak aan een halfwoord genoeg en kan als geen ander bruggen slaan tussen culturen.

Afrika – het virus

Beide Nederlandse 2-benige leden van het team Dream Reality leiden aan een serieuze aandoening die bij lotgenoten wel bekend staat als “het Afrika-virus”. Naast de diverse Afrikaanse landen die we bezocht hebben blijft Gambia echter het plekje-in-ons-hart. Waarom? Moeilijk te duiden, het is er en het zal er waarschijnlijk altijd wel blijven. We hebben onze plannen voor dit jaar een beetje aangepast. Oorspronkelijk wilde we naar Mali, de Sahara zien, maar met een expeditie als de Challenge krijgen we die Sahara ook te zien en op een manier die nog indringender is dan er doorheen gereden worden. Dat wil niet zeggen dat we niet meer naar Mali zullen gaan, alleen niet dit jaar.

Reacties zijn gesloten.