Reacties voor Dream Reality http://www.dreamreality.nl On Route Uffelte-Antwerpen-Dakar-Bajul Thu, 04 Apr 2013 22:58:04 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.0.4 Reactie op Een nieuwe Challenge door Erik de Gelder http://www.dreamreality.nl/2011/11/een-nieuwe-challenge/#comment-124 Erik de Gelder Thu, 04 Apr 2013 22:58:04 +0000 http://www.dreamreality.nl/?p=348#comment-124 Gijs, leuk om te lezen! Je hebt in een verhaal van één A4'tje een hele hoop indrukken goed weten samen te vatten! Gijs, leuk om te lezen!

Je hebt in een verhaal van één A4′tje een hele hoop indrukken goed weten samen te vatten!

]]>
Reactie op Contact door Enkhlen http://www.dreamreality.nl/contact/#comment-79 Enkhlen Sat, 15 Sep 2012 08:33:27 +0000 http://www.dreamreality.nl/?page_id=50#comment-79 Hi Guys...it;s me Enhlen.Just wanted to say Hi!How are u guys doing.I'm fine.Hope u guys arrived safe home.Please share some photos if you'll have the chances..Bye bye Hi Guys…it;s me Enhlen.Just wanted to say Hi!How are u guys doing.I’m fine.Hope u guys arrived safe home.Please share some photos if you’ll have the chances..Bye bye

]]>
Reactie op Contact door Anita http://www.dreamreality.nl/contact/#comment-78 Anita Sun, 19 Aug 2012 13:56:27 +0000 http://www.dreamreality.nl/?page_id=50#comment-78 Lieve Gijs en Karin, Heel veel plezier gewenst, en doe voorzichtig ! Wander, Anita, Petra & Thomas Lieve Gijs en Karin,
Heel veel plezier gewenst, en doe voorzichtig !
Wander, Anita, Petra & Thomas

]]>
Reactie op Oliver Twist en de Senegalese grens door admin http://www.dreamreality.nl/2011/11/oliver-twist-en-de-senegalese-grens/#comment-64 admin Sat, 17 Mar 2012 11:44:27 +0000 http://www.dreamreality.nl/?p=300#comment-64 Hoi Tiny en Peter, Die 100km zandpiste is te doen, op sommige punten slechter dan het stuk tussen Marokko/Westelijke Sahara en Mauritanië. Het eerste deel is behoorlijk (ver)hard met hier en daar wat gaten maar redelijk goed te doen. Hou voldoende afstand van voorgangers zodat je door de stofwolken voldoende ‘weg’ kunt overzien en dus tijdig een spoor kunt kiezen om de gaten heen. Verder zitten er een paar stijgers en dalers in met mul zand maar ook dat is te doen. Vooraf voldoende snelheid maken en/of houden om er door te komen – niet plotseling remmen of ineens volgas geven. Neem desnoods eerst wat afstand van voorgangers zodat je met je 'eigen' snelheid de hindernis kunt nemen zonder zijn/haar achterlichten te zoenen. Daarna krijg je een stuk waar de zandondergrond wat minder stevig is; ook afhankelijk van de route die ze kiezen. In oktober werd in eerste instantie een kortere route gekozen die ook voor de 4x4’s te zwaar bleek. Men heeft toen alsnog besloten de ‘normale’ route te rijden. Die is redelijk tot goed te doen. Het laatste stuk is oppassen geblazen. Je rijdt daar over een dijk of onderlangs voor een deel en dat is ook beter dan over de dijk maar zorg dat je tijdig bovenop rijdt anders moet je een heel stuk terug. In oktober lag een groot deel van de weg onderlangs ineens in het water. Dan moet je naar boven de dijk op en dat is voor een 4x4 te doen maar met een luxe auto kun je dat vergeten. De weg op de dijk is niet alleen bezaaid met gaten, ook sleuven in lengte richting en die zijn behoorlijk lang en diep. Met enig beleid het gaspedaal beroeren dan is ook deze hindernis zonder problemen te nemen. Het laatste stuk naar het ‘park’ is wasbord – optimale snelheid is afhankelijk van je auto, afvering en bandenspanning. Als je te langzaam of te hard rijdt klappert je gebit eruit. Schat 65/70km optimale snelheid – maar hangt van je auto af. Bij de ‘juiste’ snelheid merk je weinig of niets van de ribbels maar het onderstel krijgt wel het e.e.a. voor de kiezen. Er ligt ook een hoop losse steenslag dus wees waakzaam op zeer snelle rijders die je passeren (of die je tegemoet komen – lokale bevolking rijdt met pure doodsverachting) en hou je raam (tijdelijk) dicht aan de kant waar ze passeren. De andere grensovergang is misschien ‘beter’ te bereiken maar afgaande op alle ervaringsverhalen is het passeren daarvan wellicht een ervaring die je wilt missen ;-) He, succes verder, we volgen jullie allemaal dagelijks vanaf de start in Antwerpen en eerlijk gezegd: het kriebelt best wel weer; het is een fenomenaal mooie rit en ervaring! groetjes Gijs Hoi Tiny en Peter,
Die 100km zandpiste is te doen, op sommige punten slechter dan het stuk tussen Marokko/Westelijke Sahara en Mauritanië. Het eerste deel is behoorlijk (ver)hard met hier en daar wat gaten maar redelijk goed te doen. Hou voldoende afstand van voorgangers zodat je door de stofwolken voldoende ‘weg’ kunt overzien en dus tijdig een spoor kunt kiezen om de gaten heen. Verder zitten er een paar stijgers en dalers in met mul zand maar ook dat is te doen. Vooraf voldoende snelheid maken en/of houden om er door te komen – niet plotseling remmen of ineens volgas geven. Neem desnoods eerst wat afstand van voorgangers zodat je met je ‘eigen’ snelheid de hindernis kunt nemen zonder zijn/haar achterlichten te zoenen.

Daarna krijg je een stuk waar de zandondergrond wat minder stevig is; ook afhankelijk van de route die ze kiezen. In oktober werd in eerste instantie een kortere route gekozen die ook voor de 4×4’s te zwaar bleek. Men heeft toen alsnog besloten de ‘normale’ route te rijden. Die is redelijk tot goed te doen. Het laatste stuk is oppassen geblazen. Je rijdt daar over een dijk of onderlangs voor een deel en dat is ook beter dan over de dijk maar zorg dat je tijdig bovenop rijdt anders moet je een heel stuk terug. In oktober lag een groot deel van de weg onderlangs ineens in het water. Dan moet je naar boven de dijk op en dat is voor een 4×4 te doen maar met een luxe auto kun je dat vergeten.

De weg op de dijk is niet alleen bezaaid met gaten, ook sleuven in lengte richting en die zijn behoorlijk lang en diep. Met enig beleid het gaspedaal beroeren dan is ook deze hindernis zonder problemen te nemen.

Het laatste stuk naar het ‘park’ is wasbord – optimale snelheid is afhankelijk van je auto, afvering en bandenspanning. Als je te langzaam of te hard rijdt klappert je gebit eruit. Schat 65/70km optimale snelheid – maar hangt van je auto af. Bij de ‘juiste’ snelheid merk je weinig of niets van de ribbels maar het onderstel krijgt wel het e.e.a. voor de kiezen. Er ligt ook een hoop losse steenslag dus wees waakzaam op zeer snelle rijders die je passeren (of die je tegemoet komen – lokale bevolking rijdt met pure doodsverachting) en hou je raam (tijdelijk) dicht aan de kant waar ze passeren.

De andere grensovergang is misschien ‘beter’ te bereiken maar afgaande op alle ervaringsverhalen is het passeren daarvan wellicht een ervaring die je wilt missen ;-)

He, succes verder, we volgen jullie allemaal dagelijks vanaf de start in Antwerpen en eerlijk gezegd: het kriebelt best wel weer; het is een fenomenaal mooie rit en ervaring!

groetjes
Gijs

]]>
Reactie op Oliver Twist en de Senegalese grens door Tiny Volkers, team potvis, 1303 challenge 2012 http://www.dreamreality.nl/2011/11/oliver-twist-en-de-senegalese-grens/#comment-63 Tiny Volkers, team potvis, 1303 challenge 2012 Sat, 17 Mar 2012 10:39:44 +0000 http://www.dreamreality.nl/?p=300#comment-63 Hoi, wij zitten nu in Nouakchot te wachten op de 4x4 voertuigen om morgen naar Diama te rijden. ik lees dat der weg 100km "zandpiste"is.en voor personenen auto,s niet zo goed is. is het net zo slecht als het stuk niemandsliemand? wat is top snelheid? hopelijk snelle reactie. groetjes team potvis. Hoi, wij zitten nu in Nouakchot te wachten op de 4×4 voertuigen om morgen naar Diama te rijden. ik lees dat der weg 100km “zandpiste”is.en voor personenen auto,s niet zo goed is. is het net zo slecht als het stuk niemandsliemand? wat is top snelheid?

hopelijk snelle reactie.

groetjes team potvis.

]]>
Reactie op Oliver Twist en de Senegalese grens door To Challenge or not to Challenge | Dream Reality http://www.dreamreality.nl/2011/11/oliver-twist-en-de-senegalese-grens/#comment-46 To Challenge or not to Challenge | Dream Reality Sun, 20 Nov 2011 17:40:12 +0000 http://www.dreamreality.nl/?p=300#comment-46 [...] On Route Uffelte-Antwerpen-Dakar-Bajul Spring naar inhoud Homede Missiehet Teamde Desert Beagleen Routehier zijn wij nuSMS-boardFoto albumReisverslaghet ProjectSupporters en SponsorsSponsorplanZakelijke relatiesWij nemen mee …Contact ← Oliver Twist en de Senegalese grens [...] [...] On Route Uffelte-Antwerpen-Dakar-Bajul Spring naar inhoud Homede Missiehet Teamde Desert Beagleen Routehier zijn wij nuSMS-boardFoto albumReisverslaghet ProjectSupporters en SponsorsSponsorplanZakelijke relatiesWij nemen mee …Contact ← Oliver Twist en de Senegalese grens [...]

]]>
Reactie op Kreupelen door de Sahara in nachtelijk Mauritanië door To Challenge or not to Challenge | Dream Reality http://www.dreamreality.nl/2011/11/kreupelen-door-de-sahara-in-nachtelijk-mauritanie/#comment-45 To Challenge or not to Challenge | Dream Reality Sun, 20 Nov 2011 17:31:43 +0000 http://www.dreamreality.nl/?p=257#comment-45 [...] Gendarmerie – omdat de geplande route te zwaar was voor de personen auto’s. [lees  Kreupelen door de Sahara in nachtelijk Mauritanië] Toegang tot [...] [...] Gendarmerie – omdat de geplande route te zwaar was voor de personen auto’s. [lees  Kreupelen door de Sahara in nachtelijk Mauritanië] Toegang tot [...]

]]>
Reactie op Mission Accomplished door Piet Roestenburg http://www.dreamreality.nl/2011/11/mission-accomplished/#comment-44 Piet Roestenburg Fri, 11 Nov 2011 18:10:45 +0000 http://www.dreamreality.nl/?p=251#comment-44 Geweldig te zien dat alles is aangekomen op de plek waar het hoort. Ik hoop dat de Riders er veel kilometers mee kunnen maken. De overkapte garage doet mij weer terug denken aan 2008 toen onze ontvangst daar was. Geweldig te zien dat alles is aangekomen op de plek waar het hoort.
Ik hoop dat de Riders er veel kilometers mee kunnen maken.
De overkapte garage doet mij weer terug denken aan 2008 toen onze ontvangst daar was.

]]>
Reactie op Mission Accomplished door Ton Kloppenborg http://www.dreamreality.nl/2011/11/mission-accomplished/#comment-43 Ton Kloppenborg Fri, 11 Nov 2011 16:31:05 +0000 http://www.dreamreality.nl/?p=251#comment-43 Klasse mensen! Ik zie uit naar de verslagen. Klasse mensen! Ik zie uit naar de verslagen.

]]>
Reactie op Desert Beagle Off-road 2 door admin http://www.dreamreality.nl/2011/09/desert-beagle-off-road-2/#comment-42 admin Sat, 29 Oct 2011 18:04:17 +0000 http://www.dreamreality.nl/?p=200#comment-42 He luitjes, leuk om weer van jullie te horen. We zitten ondertussen al 3,5 week in Afrika - kijk maar eens onder "en Route" -> "SMS bord" daar kunnen jullie alles lezen over onze belevenissen tijdens de 7300km trip naar Gambia waar we nu op 10 meter afstand van het strand aan een biertje zitten uit te puffen. Groetjes Karin&Gijs He luitjes, leuk om weer van jullie te horen. We zitten ondertussen al 3,5 week in Afrika – kijk maar eens onder “en Route” -> “SMS bord” daar kunnen jullie alles lezen over onze belevenissen tijdens de 7300km trip naar Gambia waar we nu op 10 meter afstand van het strand aan een biertje zitten uit te puffen.
Groetjes Karin&Gijs

]]>